ESKERDER İBRAHİM ERKAL’I UNUTMADI

Eskişehir Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği (ESKERDER) vefa örneği sergiledi. Erzurumlu ünlü sanatçı İbrahim ERKAL, vefatının 7. yıl dönümünde ESKERDER’de anıldı. ERKAL’ın vefat tarihi olan 11 Mayıs günü gerçekleştirilen programa, çok sayıda Erzurumlu katıldı.

POLAT: Onu hiç unutmayacağız ve hatırasını yaşatmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız

Erkal’ın ölüm yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma programında konuşan Dernek Başkanı Çetin POLAT, İbrahim Erkal’ın sıradan bir sanatkâr olmadığına vurgu yaparak, “İbrahim Erkal, Türkiye aşığı, Erzurum sevdalısı büyük bir halk ozanıdır. Yaptığı şarkılar ile insanımızın duygularına tercüman olan Erkal, Erzurum’umuzun tanıtılmasında da adeta fahri bir elçi gibi çalıştı. Yüreğindeki Erzurum sevdasını yazdığı şarkı sözleri ve yaptığı bestelerle geniş kitlelerin diline dolayan İbrahim Erkal’a Allahtan rahmet diliyorum. Kendisini rahmet özlem ile yad ediyorum. Bizler onu hiç unutmayacağız ve hatırasını yaşatmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

Eskişehir’de yaşayan Erzurumlu Bağlama Ustası ve Ses Sanatçısı Aytaç KARAUSTA’nın seslendirdiği Erzurum ezgileri ve İbrahim ERKAL türküleri katılımcılara duygulu anlar yaşattı.